L’Eusebi va avisar la Laia que ja havia agafat el metro, Hostafrancs. Calculà que arribaria a Sagrera, on l’esperava la seva xicona, en uns vint-i-pocs minuts. Portava amb ell, dintre de la butxaca de l’abric, la seva mà i juntament amb la mà una carta escrita des de les cinc del matí, quan es va despertar a conseqüència d’un malson, fins a les set. Es tractava d’un poema, encara que depenia molt de qui ho llegís. Per a l’Eusebi, era una disculpa sense acabar de ser-ho. Encara tenia com una mala consciència, un regust d’haver fet alguna cosa malament, perquè no entenia la distància apareguda des de feia unes dues setmanes entre la Laia i ell.
Notava el tacte del paper amb la punta dels dits. Amb facilitat repassava amb la ment cadascuna de les estrofes, de les paraules escrites amb tota la cura que hi va poder aplicar. Cuidava del sobre amb zel, no deixava que ningú s’apropés a la seva mà, fins i tot posant el seu cos com a barrera entre la porta i uns passatgers concentrats en el seu constant pujar i baixar del vagó.
El metro anava ple de gom a gom. Era hora punta, i a més plovia a Barcelona. Donava la sensació que els barcelonins, poc acostumats a la pluja, havien decidit amuntegar-se en el mateix metre quadrat on l’Eusebi protegia el poema mentre que, amb l’altra mà, es mirava el mòbil. Esperava una resposta de la Laia. Quan aquesta va arribar no va ser l’esperada.
Deia: “Uf, ara ve el pesat de l’Eusebi, quan acabi amb ell et truco i parlem, carinyu”. I un emoji amb un petó, i un cor.
La Laia va esborrar el missatge massa tard. L’Eusebi li va preguntar pel que acabava de llegir. La Laia va escriure i escriure i després no va dir res, i va escriure i al final va dir “què?” i l’Eusebi va saber que alguna cosa no hi anava bé. Li va dir que ho havia llegit i que si pensava que era un pesat la deixaria tranquil·la. No era un pesat, va contestar la seva xicona, que d’on treia això.
No cal que et facis la boja, ho he…

Si te gusta, puedes leer el resto aquí: http://relatscurts.tmb.cat/ca/s/22496#modal_relat y votarlo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s